Магазин

Јубилејна 50-та изведба на „Хамлет“ во Драмски

Јубилејна 50-та изведба на „Хамлет“ во Драмски

Во Драмски театар во Скопје, вечерва по јубилеен 50. пат ќе биде изведена претставата „Хамлет“.

Премиерата на претсавата се прикажа на 16 јули 2010 година на Фестивалот „Охридско лето“.

Улогите во „Хамлет“ ги толкуваат Дејан Лилиќ, Петар Горко, Драган Спасов Дац, Катерина Коцевска, Филип Трајковиќ…

Претставата е во режија на Дејан Пројковски по текст на Вилијам Шекспир.

 

Фото: Дневник