среда, 29 март 2017  |  Вести денес: 52

Југохром ќе ги исклучи печките поради загадувањето

jugohrom

Последни вести

Управата на „Југохром Фероалојс“ од Јегуновце денеска соопшти дека на 31 овој месец ќе ги исклучи двете печки што се во функција и нема да работи до крајот на февраури следната година.

Според најавите, Југохром нема да работи до крајот на февруари следната година, период кога временските услови најмногу влијаат на загадувањето, стои во соопштнието.

Од управата на Југохром велат дека одлуката била донесена доброволно и оти имале слух за состојбата со загадувањето на воздухот во Тетово иако тие остануваат на ставот дека нивната фабрика не е единствениот, а уште помалку најголемиот загадувач во регионот.

Управата на Југохром информира дека паралено со прекинот на работата ќе продолжат со сите планирани и веќе договорени активности за целосна примена на сите еколошки стандарди согласно законските прописи односно воведување на системот за отпрашување во планираниот рок.

Најчитани вести