Магазин

ВИДЕО: Која поранешна земја од Југославија има најдобра песна за Евровизија?

ВИДЕО: Која поранешна земја од Југославија има најдобра песна за Евровизија?

Сега веќе се познати сите песни што ќе ги претставуваат државите што настанаа со распаѓањето на Југославија.

Секако, веднаш по објавувањето на сите песни почна дебатата чија песна на екс Ју просторите е најдобра. Еве ги сите песни, па проценете сами.

БиХ: Далал и Дин со Ана Руцнер и Јала – Љубав је

Словенија: МануЕла – ManuElla – Blue and Red

Македонија: Калиопи – Дона

Црна Гора: Highway – The Real Thing

Србија: Сања Вучиќ – Goodbye

Хрватска: Нина Краљиќ – Lighthouse