Македонија

Качев: Вие кои што го оштетувате градот не сте Македонци, вие сте штетници

Качев: Вие кои што го оштетувате градот не сте Македонци, вие сте штетници

Академскиот сликар Константин Качев на својот ФБ профил објави порака која се однесува на последните протести во кои одредени лица уништуваат спомен обележја во главниот град.

kacev

Се можам да разберам, различни ставови, погледи, статуси… спорови и докажување, псуење и плукање… Но дебилизмот и имбецилите што го оштетуваат градот во кој живеат- не само што не можам… Вие не сте Македонци! Вие не сте од овој град! Од оваа држава! Вие сте штетници кои треба да се уништат, гласи пораката споделена на ФБ профилот на академскиот сликар.