Балкан

Кацин: Србија нема да ја дестабилизира БиХ

Кацин: Србија нема да ја дестабилизира БиХ

Известувачот на Европскиот парламент за западен Балкан, Јелко Кацин, смета дека кризата во Босна и Херцеговина треба заеднички да ја решаваат САД и ЕУ, но и Србија и Хрватска кои се потписници на Дејтонскиот мировен договор.

Кацин порачал дека Србија нема да биде дестабилизатор на настаните во Босна и Херцеговина, како и тоа дека таа земја не би дозволила да се бори против организараниот криминал и корупција и во Босна и Херцегоина.

За Кацин протестите, кои пред повеќе од еден месец почнаа во Тузла и се проширија низ целата земја, не се изненадување.