Магазин

Каде се наоѓа најскапата зграда во светот?

Каде се наоѓа најскапата зграда во светот?

1.) Мекдоналдс е најголемиот светски дистрбутер на играчки

mek-donald-mc-donalds-brza-hrana-logo-znak-2

2.) Ленин во 1887 година се запишал на Универзитетот во Казан, но до крајот на годината бил избркан поради учество во студентски протести.

vladimir-lenjin1

3.) Владетелите на Инките се облакале само по еднаш. Веднаш штом ја соблекувале облеката таа била палена.

manco-capac-first-inca

4.) На ноктите им е потребно шест месеци да пораснат од корен до врв.

profimedia-0001574754

5.) “Marina Bay Sands” е најскапата зграда во светот и се наоѓа во Сингапур. Било потребно 6 милијарди долари за да може да се изгради ова ремек-дело.

зграда