сабота, 22 јули 2017  |  Вести денес: 2

Каде живеат жените со најголеми гради

gradi

Последни вести

За сите кои можеби се запрашале каде живеат жените со најголеми гради или која е просечната должина на половиот орган кај мажите, одговори им понуди младиот словачки графички дизајнер Мартин Варгиц.

Варгиц (17) врз основа на резултатите од сериозните истражувања на странски универзитети изработил мапи кои покажуваат детали за „телесните адути“ кај жените и мажите во светот.

Според картите на Варгиќ, кои се објавени на крајот во неговата книга „Зборник на интересни мапи на Варгиц: Мапирање на современиот свет“, кога се во прашање женските гради, изгледа дека „најбујни“ имаат Русинките.

Жените од Азија пак се најдоа на дното на листата, како жени со имат најмали гради. Меѓу нив, „најскромни“ се Јапонките и Тајланѓанките.

Од друга страна, многу мажи во некои делови на Африка и Средна Америка имаат импресивни резултати со просечни 16,5 сантиметри или повеќе од тоа во спуштено издание на половиот орган.

И во оваа категорија „најскромни“ резултати имаат Азијците. Така, во Кина, Јужна Кореја и Тајланд просекот е 11,4 сантиметри или под тоа, пишува „Дејли Мејл“.

Тоа што е интерсно за нас, е дека на мажите од балканскиот регион се во „златната средина“ во групата со должина од 14 до 15,25 сантиметри.

Најчитани вести