недела, 23 јули 2017  |  Вести денес: 1

Како да ги остварите вашите новогодишни желби

Поврзани вести

Крајот на годината се наметнува како идеален миг за повлекување линија и сумирање на впечатоците во 2015-тата година. Кога ќе сфатите што сте направиле досега, што ви избегало, време е за поставување нови цели и донесување на одлуки што годината што следи ќе ја направат подобра од претходната.

Сепак, многумина за една година се вртат зад себе и сфаќаат дека поголемиот дел од ставките на списокот со новогодишни одлуки не го реализирале. Што треба да направите за важите желби да не останат само на хартија, туку да станат ваша реалност?

Ова се четирите најважни принципи до кои треба да се придржувате за следниот декември да бидете задоволни од она што сте го постигнале.

  1. Остварете ги вашите цели со квалитетен план

Плановите за успешна година немора да завршат во оној миг кога ќе престане и новогодишната еуфорија, се е до добрата организација.

Психолозите истакнуваат дека најголемиот број луѓе грешат во тоа што себе си си поставуваат премногу цели што неможат да ги исполнат. Тогаш таквите одлуки и планови траат само додека трае и еуфоријата околу Нова Година. Но, ако размислите што навистина сакате и на кој начин би можеле да ги остварите вашите желби, новогодишните одлуки тогаш би можеле да се исполнат и да ви го променат животот.

Направете листа…

Најчитани вести