Магазин

ВИДЕО: Како да го одмрзнете ветробранското стакло веднаш?

ВИДЕО: Како да го одмрзнете ветробранското стакло веднаш?

Со оглед на тоа што повторно е најавен нов пад на температурите и нови врнежи од снег, еве еден предлог како натро што е можно побрзо да го одмрзенете ветробранското стакло веднаш.

Според метеорологот Кен Ведерс ова е мошне подобар начин од користењето ринкалка или сретство за одмрзнување, а се што ви треба е алкохол и вода.

Тој вели дека меша 1/3 чаша вода со 2/3 од чашата со алкохол за да направи спреј за одмрзнување. Според него ова е мошне поефикасен начин на одмрзнување затоа што алкохолот замрзнува на -128 степени целзиусови.

Clearing frost solutionAn EASY way to clear frost off your windshield if you have to park outside at night!

Posted by WATE Ken Weathers on Tuesday, January 5, 2016