Магазин

Како да ја зачувате половината ако работите пред компјутер

Како да ја зачувате половината ако работите пред компјутер

Голем број работни позиции подразбираат долго седење зад компјутер, а да не споменуваме дека многумина работат пред компјутер и во слободното врме.

Еве како да не ја искривите половината, да не ги преоптоварите зглобовите, а воедно со тоа и да не го ставите своето тело под тензија.

Главното правило е да се раздвижите на секој половина до час седење, бидејќи така крвта ќе проциркулира низ целото тело. Одете по чаша вода, пешачете, направете било какво движење.

Останати совети како да останете здрави доколку работите на компјутер:

-тастатурата нека биде неколку сантиметри над бутовите

-нозете нека го допираат подот

-користете помала тастатура, за рацете да ви бидат поблизу, а рамената поопуштени

-мониторот нека ви биде на оддалеченост еднаква на вашите раце испружени

-грбот допрете го на наслонот на столчето и исправете се