Секс

Како да препознаете жена на која и недостасува секс?

Како да препознаете жена на која и недостасува секс?

До сега сигурно сте ги препознале сите бенефити од сексот, а целата поента на овој интимен чин пред се’ е задоволство, а потоа и подобро здравје, задоволството што зрачите, насмевка на лице и едноставно добро чувство кое се гледа. Меѓутоа, баш како што се препознава дека некому не му недостасува секс, така се препознава и апстиненција во зачеток.

Постојат многу знаци кои откриваат дека жената едноставно копнее за машки допир и дека долго немала сексуални односи. Доколку барем малку се продлабочите во нејзиното однесуање, многу лесно можете да откриете дали кризира или е сексуално намирена. На вас е тоа да го препознаете, а ако е сушен период во прашање, можеби можете и да направите нешто во врска со тоа.

Физички знаци на апстиненција:

Поспаност

Поради недостаток на природени седатии – хормонот окситоцин, што се лачи за време на оргазам, жената може да минува бессони ноќи, превртувајќи се в кревет.

Постар изглед

Калогенот, што се произведува при редовни сексуални односи ја чинат кожата помека и свиленкаста. Поради недостаток на колаген жената може да изгледа постаро отколку што е.

Воспаленија на кожата

Прогестерон, што телото го произведува за време на сексот, ги отстрануваат акнит од лицето.

На жените кои им треба секс се препознаваат и по однесување:

Се иживува врз другите

Недостаток на ендоргин влијае на перцепцијата на светот околу неа.

Често зема лекови против болки

Жените кои почесто имаат секс немаат проблеми со недостаток на окстицин. Во текот на сексот се излачува хормонот окстицин, кој делува како морфиум па ги ублажува болките и грчевите.

Постојано е болна

Интимните односи ја зголемуваат количината на антивирусни антитела за 30 отсто.

Редовно заборава се’ и сешто

Сексот влијае на подобрување на циркулацијата, а подобра циркулација значи и подобра работа на мозокот, го подобрува памтењето и учењето на нови работи.

Незадоволна е од самата себе

Верувале или не, недостатокот на сексот влијае и на женската самодоверба.