Секс

Како до заеднички оргазам?

Како до заеднички оргазам?

Доколку досега сте мислеле дека заедничкиот оргазам е невозможен, сте се излажале.

Створете триење

Бидејќи жените побавно доаѓаат до огразам од мажите, потребно е да користите стратешки техники во предиграта, за што побрзо да се донесете до крајот. Затоа, прекрстете ги нозете или стиснете ги заедно и тријте се потпрени на неговото тело.

Активирајте се, па забавете

Зајакнете ја стимулацијара, а потоа успорите, но сеедно одржувајте го возбудувањето менувајќи го ритамот.

2014-11-oralni_seks_890311674

Соочете се

Мисионерската поза во која остварувате контакт со очите, ќе ви помогне заедно да дојдете до оргазам, бидејќи можете да ви воочите невербалните сигнали, кога некој од вас е поблиску до оргазам, а освен тоа на тој начин и ја зголемувате интимноста.

Бидете горе

Тоа е една од најдобрите пози за симулирање на оргазам, бидејќи на тој начин вие стимулирате прилагодување на себе, а истовремено неговиот пенис и понатаму останува буден.

par-1384971620-20316

Игра на зелено и црвено светло

Ако почувствувате дека вашиот партнер е само на мал чекор пред доживување на оргазам, а вие не сте, запрете на неколку минути и правете нешто друго, бакнувајте се, масирајте се или допирајте. Откако неговото возбудување малку ќе се намали, продолжете понатаму со сексуалниот однос.

Вежбајте заедно

Кегеловите вежби не се само за жени, тие се одлични и за мажи , бидејќи тие на тој начин можат да го одложат доаѓањето до оргазам. Затоа научете ја оваа техника. Кога ќе се доближите до оргазам, нека воздивне длабоко и нека направи една бавна и една долга контракција.

seks-1370805055-3912

Користете ги љубовните мускули

Од друга страна, поради Кегеловите вежби побрзо ќе доживеете оргазам. Кога сте напалени, контрирајте им на мускулите во својата карлица и ќе дојдете до целта.

Телесна комуникација

Дојдете до својот сопствен код, кога вашиот партнер знае дека сте близу. На пример, лижењето на усните може да значи дека сте при крај или стиснувањето на рацете или пак допирањето на градите.