вторник, 25 јули 2017  |  Вести денес: 16

Како ЕБР се справува со терористички закани во планина? (ВИДЕО+ФОТО)

Единицата за време на обуката за логорување беше посетена од директорот на Бирото за јавна безбедност Митко Чавков.

ebr-vezba2-640x480

Поврзани вести

Припадниците на Единицата за брзо распоредување (ЕБР) во рамки на обуката за логорување, изведоа тактичко-показна вежба со три различни сценарија за справување со терористички закани во планина.

Единицата за време на обуката за логорување беше посетена од директорот на Бирото за јавна безбедност Митко Чавков.

ebr-vezba

ebr-vezba1

Обуката, која траела 7 дена, се одржува еднаш годишно со цел воведување нови и обновување на постојните знаења на ЕБР.

cavkoc-obuka

ebr-vezba3

Во рамки на истата се работело на три сценарија, заседа да возило на терориостичка група, засега на терористичка група која се движи пеш и движење во планински предел и неутрализирање на непријателска група.

ebr-vezba4

ebr-vezba5

ebr-vezba6
ebr-vezba8

ebr-vezba9

Најчитани вести