Магазин

Како ја замислувале иднината пред 100 години

Како ја замислувале иднината пред 100 години

Неверојатни изуми, возови кои летаат и масивни роботи, вака пред сто години луѓето си ја замислувале иднината.

Кориците на францускиот весник Le Petite Journal од 20-тите година на 20-тиот век откриваат како тогашните генијалци ја замилувале иднината.

Мора да признаеме дека овие возбудливи креации и изуми се само доказ дека луѓето пред еден век имале големи надежи и очекувања за иднината.

Buducnost, foto 2.jpg

Buducnost, foto 3.jpg

Buducnost, foto 4.jpg

Buducnost, foto 5.jpg