Магазин

Како ќе изгледаат норвешките пари во 2017?

Како ќе изгледаат норвешките пари во 2017?

Ова е дизајнот за норвешката нова валута, која треба да биде издадена во 2017 година.  Задната страна на новите банкноти е со палета на бои кои личат на дигитално нејасна верзија на сликите кои се наоѓаат на предната страна на банкнотите.

Двете страни на банкнотите се избрани од Норвешката банка, на натпревар кој се одржа оваа пролет.  Предната страна содржи различни сцени, значајни за норвешкиот национален идентитет.

new-norwegian-banknotes-pixel-bills-1

 

new-norwegian-banknotes-pixel-bills-2