петок, 21 јули 2017  |  Вести денес: 48

Како конечно да направите големи промени во животот?

Размислете за вашите новогодишни одлуки. А сега размислете за она за што би зажалиле Вие и за што би зажалиле поголемиот дел од луѓето кога нешто нема да ви се случи. Тоа се нештата за кои што вреди да се борите и да ги освоите со најзасилен пристап.

srekjaaa-1

Последни вести

Размислете за вашите новогодишни одлуки. А сега размислете за она за што би зажалиле Вие и за што би зажалиле поголемиот дел од луѓето кога нешто нема да ви се случи. Тоа се нештата за кои што вреди да се борите и да ги освоите со најзасилен пристап.

Еве 10 работи што мора да ги направите годинава!

-Направете мини прераспределба во вашиот дом (па само и ако додадете нови свеќи ќе направите многу!);

– Заложете се за себе си (на крај нека личноста ЈАС биде приоритет во вашиот живот);

– Научете некој нов комплициран рецепт (и изненадете ги вашите најблиски);

-Заминете некаде каде што досега не сте биле (со некого или сами, сеедно е – немојте да дозволите тоа да ве ограничува);

– Зацртајте ги вашите работни цели (но, само оние за кои што сте сигурни дека сте во состојба да ги остварите);

– Еднаш засекогаш решете се од нередот (во просторот каде што живеете, на работа, во автомобилот… );

– Научете да кажете НЕ;

– Излезете од лошата врска (затоа што тоа не е здраво ниту за еден од вас двајцата);

– Научите да штедите (натерајте се себе си);

– Станбете подобар преговарач (независно од тоа дали преговарате за плата, купување автомобил или на пазар, охрабрете се затоа што вие тоа го можете).

Најчитани вести