Балкан

ВИДЕО: Како специјалците ограбија блиндирано возило со 300.000 евра

ВИДЕО: Како специјалците ограбија блиндирано возило со 300.000 евра

Шестмина припадници на специјалната полиција на Република Српска се уапсени поради грабеж на блиндирано возило на компанијата „Сектор Секјурити“ на автопатот Бања Лука – Градишка, недалеку од местото Церовљани.

Уапсените биле активни припадници на специјалната полиција. Еден од нив паднал на полиграф, додека другите двајца одбиле погиграфско тестирање.

Телевизијата АТВ од Бања Лука објави видео снимка од надзорната камера која ги прикажува петмината припадници на Специјалната полиција на Република Српска како вооружени го ограбуваат блиндираното возило.

Погледнете како изгледал грабежот.