четврток, 27 јули 2017  |  Вести денес: 0

Како темелно да го исчистите домот за да бидете посреќни

Самите себе си си ветивте дека слободниот ден ќе го искористите за темелно да го расчистите домот и да се решите од вишокот предмети за кои што чувствувате дека ве гушат и го затрупуваат вашиот животен простор?

chistenje-po-doma

Поврзани вести

Самите себе си си ветивте дека слободниот ден ќе го искористите за темелно да го расчистите домот и да се решите од вишокот предмети за кои што чувствувате дека ве гушат и го затрупуваат вашиот животен простор?

Мери Кондо во книгата „The Life – Changing Magic of Tidying Up“ на единствен начин ве советува како да се решите од нередот. Она што ја издвојува од сите советници слични на неа е погледот на чистењето, затоа што не станува збор само за познавање на сопствениот простор, туку и на себе си.

Чистењето е вештина, а не талент, па немојте да се обвинувате себе си затоа што не знаете како да чистите – заправо, не можете да чистите ако никогаш не сте научиле како се работи, вели Кондо, посебно на оние што се уверени дека се „едноставно неуредни“ и изгубени случаи кога станува збор за елиминирање на нередот. Чистењето е како танц, едноставен телесен чин, нешто што секој може да го научи.

Прво што треба да направите е да одлучите:

Најчитани вести