ТОП,Македонија

Како Жерновски се справува со поплавите на аеродром!?

Како Жерновски се справува со поплавите на аеродром!?

Додека Премиерот Емил Димитриев и претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски, ги прекинаа одморите и заминаа на терен помеѓу граѓаните од поплавените подрачја во Скопје, каде ги слушаат барањата и потребите на граѓаните, експресно одговарајќи и солидаризирајќи се со нив, некој сеуште се одмарал под некоја палма?

Доцна синоќа околу 2 часот по полноќ, градоначалникот на општина Центар, Андреј Жерновски, слетал на аеродромот “Александар Велики” во Скопје, враќајќи се од Барселона, дознавапорталот Маркукуле.мк

Фотографиите до порталот ги испратиле загрижени и револтирани граѓани, а со цел да се дознае вистината за лажниот патриотизам и лажната грижа за граѓаните на Скопје.

Додека сите градоначалници и директори на јавни претпријатија, ја мобилизираат целата механизација на општините, регрутираат човечки ресурси и се што е потребно за расчистување на теренот од поплавите во Скопје, градоначалникот на Центар кој повеќе време поминува во странство, синоќа се врати во Република Македонија и не сме убедени оти знае дека Скопје го погоди катастрофално невреме.

Ова е уште еден доказ дека опозиционерите кои деновиве се најгласни по социјалните мрежи, обвинувајќи се и сешто и служејќи се со валкан речник, се познати само по парадерство, а не по работливост, пишува порталот.