Македонија

Каква зима не очекува?

Каква зима не очекува?

Каква зима не очекува? Пред нас е уште една зима, а според најавите пред нас е многу блага зима, со кратки ледени бранови.

Декември ќе биде релативно толол, а врнежи може да се очекуваат во најкраткиот месец во годината, односно во февруари.

Доаѓа зима, но не долга и ладна. Според очекувањата на метеролозите, најострите годишни времиња, оваа сезона ќе бидат најтопли. Не очекува блага зима, потопла од претходните.