Македонија

Какво време не очекува во јули и август?

Какво време не очекува во јули и август?

Рекордно високи температури не очекуваат и во текот на оваа година. Метеоролозите низ  светот предупредуваат дека оваа година ќе биде еднакво топло и еднакво ладно како и во 2015, а таа беше најтопла година до сега.

Британскиот метеоролошки институт соопштува дека температурата идната година би требало да биде поголема за 0,72 до 0,96 степени, или во просек 14 степени.

Се прогнозира дека ова лето ќе има рекордно високи температури. Погледнете ја прогнозата за месец јули и август во Македонија.

jul1 jul2 avg1-640x578 avg2-640x268