Македонија

Какво време не очекува за 1. Мај и Велигден?

Какво време не очекува за 1. Мај и Велигден?

Како и секоја година, така и оваа, врнежите од дожд нема да изостанат за првомајските празници. Оваа година на 1 Мај се паѓа и најголемиот христијански празник Велигден, па граѓаните (барем најголем дел од нив) ќе имаат еден долг продолжен викенд.

Во текот на сите овие денови, метеоролозите не препорачуваат да заминете на пикник на отворено бидејќи се најавува облачно време со услови за врнежи од дожд.

Така ќе биде и во петок и во сабота, но и на Велигден во недела.