Македонија

Какво време не очекува во јануари

Какво време не очекува во јануари

Многу студено и променливо време не очекува оваа недела во која завршува една, а започнува друга година.

Според временската прогноза на accuweather.com, од утре до четврток не очекува многу студено време со мининална температура од -18 и максимална до -6 степени. Во петок ќе биде за нијанса потопло со минимална од -11 и макимална од -4 степени. Првиот викенд од новата година минималната тепература ќе биде -7, односно -8, а максималната 4 односно 0 степени. Овие два дена ќе биде претежно облачно со повремени врнежи од снег.

Вака изгледа табелата до крајот на месецот:

Screenshot_3