Македонија

Камиловски: СДСМ сакаат како во 2001 да се „упикаат“ на власт, народот тоа нема да го дозволи

Камиловски: СДСМ сакаат како во 2001 да се „упикаат“ на власт, народот тоа нема да го дозволи

Свеста на народот треба да се разбуди, бидејќи некој сака да се „пикне“ на власт без избори, порачува Маријан Камиловски од ГДОМ, од собирот во Прилеп.

СДСМ сака да дојде на власт без избори. Тие сакаат како во 2001 да се „упикаат“ на власт, но граѓаните се свесни за тоа и нема да им дозволат. Нивната цел е да се поттикне меѓународниот фактор да изврши притисок за широка коалиција, сценарио што кај народот нема да помине, бидејќи на 5-ти Јуни Зоран Заев ќе го снема од политичката сцена, вели Камиловски за ТВ Нова.

Тој од Прилеп им порача на граѓаните да останат позитивни и да не потклекнуваат на провокации, како и масовно да излезат за поддршка на Македонија.

Илјадници прилепчани беа присутни на спортскиот и музички хепининг организиран од спортски здруженија и ГДОМ.