петок, 21 јули 2017  |  Вести денес: 1

ФОТО: Кампот за мигранти кај Кале прерасна во мини град

Кампот за мигранти кај Кале прерасна во мини град со ресторани, театар, продавница за книги и бесплатно ви-фи, пишува „Дејли Меил“.

kale-kamp-1

Поврзани вести

Кампот за мигранти кај Кале прерасна во мини град со ресторани, театар, продавница за книги и бесплатно ви-фи, пишува „Дејли Меил“.

kale-kamp-2

Во кампоте се отворени десетици продавници, ресторани, библиотеки, ценатр за информации и хотел. Главен дел од овој мини град е пазарот каде има уметничка галерија и Еритрејски ноќен клуб каде се служи пиво.

kale-kamp-7

Во продавницата за книги има британски и француски класици. Има џамии и цркви, како и дрвена еритрејска и етиопска православна црква.

kale-kamp-4

Овој камп…

Најчитани вести