сабота, 22 јули 2017  |  Вести денес: 2

Кампања на СВР Скопје „Лето без пожари“

pozar-vo-suma-640x366

Последни вести

Одделението за превенција во СВР Скопје денеска на Средно Водно, на потегот Жицница-Милениумски крст, ќе започне со реализација на Кампањата „Лето без пожари“.

Основна цел е превентивно делување во насока на намалување на бројот на предизвикани пожари од невнимание од страна на граѓаните, преку подигање на свеста во однос на заштита и зачувување на зелените и шумските површини, како и подобрување на личната и севкупната безбедност на граѓаните.

– Праксата покажува  дека преземањето на проактивни превентивни мерки останува неопходно и понатаму, особено во летниот период како најризичен за појава на пожари во големи размери, информираат од СВР Скопје.

Кампањата, во соработка со ЈП Македонски шуми ќе продолжи да се реализираа во текот на летниот период на подрачјето на СВР Скопје.

Најчитани вести