недела, 23 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Кампањата „Недела на пешаците“ со поддршка од општина Кисела Вода

k_voda_peshaciii (1)

Последни вести

По повод кампањата за безбедност на децата во сообраќајот, организирана од страна на претседателот на Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата Стојче Стаменковски и Министерството за внатрешни работи, со поддршка од општина Кисела Вода и градоначалникот Билјана Беличанец Алексиќ, во ОУ „Св. Климент Охридски“, во село Драчево се одржа сообраќајно – едукативно предавање со цел, за запознавање на децата со основните правила и прописи во сообраќајот.

k_voda_peshaciii (2)

За поголема безбедност на децата, покрај сообраќајно – едуктивното предавање беше обележан и пешачкиот премин пред ОУ „Св Климент Охридски“. Учениците со своите испишани пароли ги повикаа на разумност и внимание учесниците во сообраќајот.

k_voda_peshaciii (3)

Претседателот на РСБСП м-р Стојче Стаменковски истакна дека со вакви активности и акции, се покриваат сите целни групи во сообраќајот, со што се постигнува поголема безбедност на патиштата и поголема одговорност кај сите учесници во сообраќајот, особено на најмладите.

k_voda_peshaciii (4)

Градоначалникот на општина Кисела Вода, Билјана Беличанец Алексиќ, изјави дека општината ќе продолжи со работа на зголемување на безбедноста на улиците и патиштата на својата територија, особено во близина на училиштата и градинките. Воедно градоначалничката нагласи дека соработката помеѓу Републичкиот Совет за Безбедност на Сообраќајот на Патиштата и општината Кисела Вода ќе продолжи и понатаму за постигнување на заедничката цел: што помалку жртви во сообраќајот на патишата.

Најчитани вести