Свет

Канада испрати воена опрема во Украина

Канада испрати воена опрема во Украина

Канадски воени транспортни авиони полетаа за Украина носејќи товар со опрема за украинските трупи кои ја обезбедуваат границата со Русија, соопштија канадските власти.

Пратката е одговор на рускиот експанзионизам и милитаризам во Источна Украина и истата е прва во низата.

Опремата вклучува шлемови, очила, панцири, комплети „прва помош“, шатори и вреќи за спиење.