среда, 26 јули 2017  |  Вести денес: 49

Канада ќе ги укине визните ограничувања према Бугарија и Романија

Канада планира да ги укине сите визни ограничувања за Бугарите и Романците од 1 декември 2017 година, изјави министерот за имиграцијам Џон МекКалум. 

канада

Поврзани вести

И двете страни инсистираат да ги укинат визите за да ја одобрат спогодбата за слободна трговија меѓу Канада и ЕУ.

Според МекКалум оваа одлука покажува дека Владата на Канада ги става на поширока основа односите со двете земји.

Најчитани вести