Свет

Канадската Влада сака двојно да го зголеми бројот на странски студенти

Канадската Влада сака двојно да го зголеми бројот на странски студенти

Канадската Влада соопшти дека има план со чија помиш сака двојно да го зголеми бројот на странските студенти во земјата, пренесе „ИТАР-ТАСС“.

„Целта ни е да имаме над 450.000 странски студентот и научни работници до 2022 година“, изјавил канадскиот министер за меѓународната трговија Едвард Фост.

„Владата ни признава дека меѓународното образование е клучен фактор во креирањето на нови работни места и зголемување на благосостојбата во сите региони на Канада“, додал Фост.