петок, 28 октомври 2016  |  Вести денес: 56

Канцеларија за превенција отворена во Стајковци

mvr-mvr

Последни вести

Министерката за внатрешни работи, Гордана Јанкулоска заедно со градоначалникот на Општина Гази Баба, Тони Трајковски денеска присуствуваше на отварањето на Канцеларија за превенција во просториите на месната заедница Стајковци, како втора фаза на проектот „Полицијата и граѓаните заедно“.

Целта на овој проект е примена на концептот Community policing односно Полициско работење во зедницата преку поттикнување на блиска соработка  меѓу граѓаните и полицијата. Проектните активности ќе бидат реализирани во текот на 2015 година и би се состоеле од средби на граѓаните со полициски службеници: Отворен ден со полицијата-кратки неформални средби, тематски едукативни средби на кои би се разговарало за полициското работење, превентивни проектни активности, решавање на конфликтни ситуации – локални проблеми на локално ниво, како и други активности кои ќе произлезат од соработката со заедницата и нејзините потреби и барања.

Инаку канцеларијата за превенција ќе им биде на располагање на граѓаните од населените места Стајковци, Сингелиќ, Црешево, Булачани, Раштак, Виниче, Смиљковци, Страчинци  и Брњарци.

Изминатиов период вакви канцеларии за превенција  беа отворени и на подрачјето на Полициската станица од општа надлежност Гази Баба и тоа во просторите на Кино Маџари и во просториите на културниот дом „Григор Прличев“ на подрачје на Полициската станица Ѓорче Петров.

 

Најчитани вести