Магазин

Канческа-Милевска ќе се сретне со Дуке Бојаџиев

Канческа-Милевска ќе се сретне со Дуке Бојаџиев

Министерката за култура Елизабета Канческа-Милевска денеска ќе има работна средба со македонскиот уметник со интернационална кариера Дуке Бојаџиев.

На средбата ќе стане збор за идните активности за промоција на македонската култура во светот.

Бојаџиев е еден од најзначајните современи македонски композитори кој долги години живее и твори во Њујорк