Македонија

Канческа-Милевска во посета на манастарот „Св. Ѓорги“ во Старо Нагоричане

Канческа-Милевска во посета на манастарот „Св. Ѓорги“ во Старо Нагоричане

Министерката за култура Елизабета Канческа-Милевска денеска ќе го посети манастирскиот комплекс „Свети Ѓорги“ во Старо Нагоричане, Кумановско каде интензивно течат активностите за конзервација и ревитализација.

Проектот за конзервација и ревитализирање на овој значан споменик на културата, се реализира со ИПА средства на Европската Унија и со партиципација на Министерството за култура.