Спорт

Каратистите од КК „Фунакоши Гичин“ меѓу најуспешните на балканското првенство

Каратистите од КК „Фунакоши Гичин“ меѓу најуспешните на балканското првенство

На балканското првенство што се одржа во Истанбул, Турција, на 14-ти и 15-ти овој месец,  каратистите на KK „Фунакоши Гичин“ освоиjа два медала- бронзен и златен и со тоа беше еден од поуспешните клубови во нашата репрезентација. Бронзен медал во кати освои Кристијан Бајовски , а  балкански прваци станаа Марко Бунтески, Бојан Манчевски и Александар Спасовски, во ката екипно за  родени 2002/2003г.

Ова е големо достигнување на овие млади каратисти од кои допрво се очекуваат големи успеси.Ако судењето беше малку покоректно,  целата репрезентација ке се вратеше со повеке медали и во друг сјај.

Tренинзите на КК „Фунакоши Гичин“ се одржуваат во ОУ “Круме Кепески“, општина Кисела Вода, со термини вторник – од 19.30 до 21.30 часот, четврток 19.30-21.30 часот и сабота од 18.00 до 20.00 часот. Тренинзите ги држат тренерите Стојан Андриевски – карате мајстор VI  дан и Мирослава Поповска- карате мастор IV  дан.