Македонија

Караванот „Купи куќа, купи стан“ во Велес

Караванот „Купи куќа, купи стан“ во Велес

Караванот „Купи куќа, купи стан” утре е во Велес. Сите заинтересирани за проектот можат да дојдат на презентацијата која ќе ја одржи Министерството за финансии во зградата на Општината во 17:00 часот .

На презентацијата ќе учествуваат и градежни фирми од Велес кои имаат понуда на станови, како и претставници од банките.

Караванот „Купи куќа, купи стан“ во Велес
Караванот „Купи куќа, купи стан“ во Велес

Караванот „Купи куќа, купи стан” има цел да го приближи проектот до сите заинтересирани граѓани низ Македонија. Екипата составена од претставници од Министерството за финансии, банките и локалните градежни компании секоја наредна среда посетува различни градови.