Македонија

Караванот „Купи куќа за млади“ во Штип, Делчево и Кочани

Караванот „Купи куќа за млади“ во Штип, Делчево и Кочани

Во рамки на Караванот посветен на проектите „Купи куќа за млади“ и „Купи куќа, купи стан“ денеска ќе се одржат презентации во Штип, Делчево и Кочани.

Презентациите ќе се одржат во Штип во Општината, во Делчево во Домот на културата и во Кочани во Општината, со почеток во 17 часот.

Караванот е планирано да одржи презентации во вкупно 30 општини. Следните презентации се во Куманово, Кратово, Крива Паланка, Тетово, Гостивар, Кичево, Кавадарци, Неготино, Демир Капија, Струмица, Радовиш, Прилеп, Крушево, Македонски Брод, Берово и во Дебар.