Македонија

Карл Билд експерт за медијација и олеснување во Македонија?

Карл Билд експерт за медијација и олеснување во Македонија?

Карл Билд, поранешниот шведски премиер и добар познавач на работите на Балканот, вчера објави порака на „Твитер“:

„Сега е време да почнеме сериозна работа на стратегијата за превенција на конфликти и резолуција за Македонија“.

mkd-195981-520x218

Ова веќе може да се толкува дека евроокомесарката Федерика Могерини го пронашла најавениот експерт за медијација и олеснување кој Брисел треба да го испрати во Македонија.