Македонија

Карпош, Сарај и Бутел утре без струја

Регионалниот центар за управување со кризи на Град Скопје информира дека утре, петок, без електрична работат ќе останат дел од корисниците од општините Карпош, Бутел и Сарај.

Ова се улиците каде ќе нема струја:

• од 08.30 до 14.30 часот, корисниците од улиците: Петар Манџуков, Бутелска, Никола Канински, Марко Крале, Пребондова и Мостарска. (о. Бутел);
• од 09.00 – 15.00 часот бул. Митрополит Теодосиј Гологанов, од бр. 160 – 186; ул. Џумајска од бр. 23 – 50 и ул. Миле Поп Јорданов (о. Карпош);
• од 10.00 – 12.30 часот ул. Бриселска, броеви 1, 3, 5 и 7 (о. Карпош) и
• од 08.30 – 15.00 часот селата Паничари, Раовиќ, Арнакија, Долна Арнакија, Семениште и Глумовска Кривина (о. Сарај).