Свет

ВИДЕО: Во Катар отворен „Град на Трудот“ за 70.000 странски работници

ВИДЕО: Во Катар отворен „Град на Трудот“ за 70.000 странски работници

Огромен работнички комплекс во Катар познат како „Град на Трудот“ е отворен надвор од Доха. Во овој комплекс ќе бидат сместени околу 70.000 странски работници, кои доаѓаат да помогнат за изградбата на огромните инфраструктурни проекти, како оние за Светското првенство во фудбал 2022.

Како што пренесува „Раша Тудеј“, изградбата на овој комплекс чинела 825 милиони евра, а таму ќе бидат сместени 68.640 работници.

На вчерашната…