четврток, 20 јули 2017  |  Вести денес: 47

Катастар: На се што побарало СЈО е одговорено согласно законот

katastar

Поврзани вести

Агенцијата за катастар на недвижности денеска соопшти дека одговориле согласно позитивните законски прописи за се што од оваа институција побарало Специјалното јавно обвинителство.

katastar

Од Катастарот воедно соопштуваат дека  податоците на Катастарот се јавно достапни 24 часа онлајн, преку веб-страницата www.katastar.gov.mk и преку електронскиот шалтер на Агенцијата. Покрај ова, секој заинтересиран граѓанин или институција во секое време може да направи увид и да побара препис од сите документи со кои располага Катастарот, се вели во соопштението.

Претходно СЈО во соопштение наведе институции кои не соработувале, меѓу кои и Катастарот.

Најчитани вести