Македонија

Кавадарчани до вандалите на СДСМ: Не злоупотребувајте деца во политички цели

Кавадарчани до вандалите на СДСМ: Не злоупотребувајте деца во политички цели

Пред неколку дена, активисти на СДСМ на градинка во Кавадарци напишаа политички пораки, а претходно видовме и дека поддржувачи на Шарената револуција на протестите носат и деца на кои им даваат да носат транспаренти со невкусни пораки.

kavadarci4

kavadarci5 kavadarci2

СДСМ и денеска организираше протест пред општината во Кавадарци, но нивните активисти беа пречекани со транспаренти на кои пишуваше: „НЕ ГО ФАРБАЈТЕ НАРОДОТ“ и „ИСЧИСТЕТЕ ЈА ГРАДИНКАТА, НЕ ЗЛОУПОТРЕБУВАЈТЕ ДЕЦА ВО ПОЛИТИКА“.

kavadarci3

Познати по својот вандализам, активистите на СДСМ ги дофатија транспарентите, ги искинаа и почнаа да ги газат.

kavadarci1