петок, 21 јули 2017  |  Вести денес: 53

Казна затвор од 14 месеци за дадилката која малтретираше бебе

policija-lisici-apsenje

Последни вести

Казна затвор од година и два месеца е изречена за  лицето Т.С., која во својство на дадилка беше обвинета за кривичното дело „Запуштање и малтретирање дете“ од член 201 став 1 од Кривичниот законик.

Одлуката ја донесе денеска Судечкиот совет при Основен суд Скопје 1 – Скопје.

Судењето беше  затворено за јавност поради заштита на правата на оштетеното малолетно лице

Најчитани вести