Магазин

Џозеф Фајнс ќе го глуми Мајкл Џексон

Џозеф Фајнс ќе го глуми Мајкл Џексон
Џозеф Фајнс ќе го глуми Мајкл Џексон
Телевизиската мрежа Скај артс од Велика Британија, го објави името на актерот кој ќе го глуми легендарниот Мајкл Џексон на големото платно.

Ќе се снима 30-минутно телевизиско издание наречено „Елизабет, Мајкл и Марлон“, што ќе биде комедија преку која ќе се пренесе вистински настан.

Проектот ќе обработува приказна за помалку неверојатно патување кое Мајкл Џексон наводно го споделил со неговите двајца пријатели Елизабет Тејлор (Стокхард Ченинг) и Марлон Брандо (Брајан Кокс) од Њујорк до Охајо за време на терористичкиот напад над кулите близначки во Њујорк на 9-ти септември, 2001 година.