четврток, 27 јули 2017  |  Вести денес: 53

ОН ќе изнајмува хотели во Грција за да сместува бегалци

Високиот комесаријат на ОН за бегалци испратил до здружението на хотелиерите писмо со барање за хотелски комплекси со капацитет до сто соби

ОН ќе изнајмува хотели во Грција за да сместува бегалци

ОН ќе изнајмува хотели во Грција за да сместува бегалци

Последни вести

ОН бара да изнајми хотели во Грција, за во нив да смести бегалци, пишува електронското издание на грчкиот весник „Прото тема”, пренесува БТА.

Високиот комесаријат на ОН за бегалци испратил до здружението на хотелиерите писмо со барање за хотелски комплекси со капацитет до сто соби. Планирано е тие да бидат изнајмени за период од девет месеци.

Условот е хотелите да се стационирани на околу 50 километри надвор од Атина и Солун, да имаат три ѕвезди и да нудат три оброци на ден.

Во писмото се наведува дека се сака да се најмат веднаш.

Најчитани вести