Крими хроника

Ќе одговараат кривично битолчаните кои се иживуваа врз заштитен вид орел

Ќе одговараат кривично битолчаните кои се иживуваа врз заштитен вид орел

Првопријавениот кон крајот на септември или на почетокот на октомври 2016 година на непознат начин дошол во посед на птица-златен сури орел.

-Истиот го однел во дворот на семејната куќа, го врзал со јаже и на таков начин го изложил на непотребни маки и му нанел непотребни болки. Наредниот ден првопријавениот заедно со второпријавениот насилно му ги рашириле крилјата и се фотографирале со орелот. Второпријавениот истиот ден ги објавил сликите на својот фејсбук профил, информираат од полицијата.

bitolcani-orel1-640x360