Македонија

Ќе почне започне изградбата на три нови експресни патишта во Источна Македонија

Ќе почне започне изградбата на три нови експресни патишта во Источна Македонија

misajlovski-11

До сега инвестирани се 48 милиони денари, а останува да се реконструира уште 3,5 километри за да го комплетираме целиот пат. Инвестициите во патната инфраструктура ќе продолжат и во наредниот период. За таа цел ќе инвестираме близу една милијарда евра во изградба и реконструкција на нови автопати, регионални и магистрални патишта. Ќе одвоиме 30 милиони евра само за реконструкција и изградба на локални патишта во сите општини. Секоја година дополнително ќе ја зголемуваме програма за одржување на државните патишта што ќе придонесеме за квалитетна патна мрежа низ државата, објави Мисајловски.

1-3

Тој информираше дека набрзо ќе започне изградбата на трите нови експресни патишта во Источниот регион.

2-2-640x480

Ќе отпочнеме со реконструкција на автопатот од Велес до Градско, од Неготино до Демир Капија и од Скопје до Куманово. Ќе започнеме со реконструкција и на патот од Гостивар до Кичево, од Македонски Брод до Скопје и уште шеесетина други патишта со што комплетно ќе ја смениме инфраструктурата во земјава, информираше Мисајловски.

4-3-640x480

5-2-640x480

6-2-640x480

7-640x480

8-640x480