Македонија

Ќе се гради нова црква во Карпош

Ќе се гради нова црква во Карпош
Ќе се гради нова црква во Карпош

Позади трговскиот центар „Скопје Сити Мол“, утре со почеток во 13 часот, градоначалникот на Општина Карпош, Стевчо Јакимовски ќе постави камен темелник за нова црква на територија на Општината.

На свечениот чин ќе присуствуваат високи политички функционери, а се очекува да присуствува и поглаварот на МПЦ, г.г. Стефан.