четврток, 24 август 2017  |  Вести денес: 0

Ќе се оддржи конференција за методи за мониторинг на финансирањето политички партии

Државната комисија за спречување корупција, во рамките на ИПА твининг проектот „Подршка за ефикасна превенција и борба против корупцијата“, денеска ќе организира конференција на тема „Напредни методи за мониторинг на финансирањето на политичките партии и изборните кампањи“.

Поврзани вести

На конференцијата најавени се обраќања на министерот за правда Валдет Џафери, амбасадорот на ЕУ Самуел Жбогар, главната ревизорка на Република Македонија Тања Таневска и претседателот на Државната комисија за спречување на корупцијата Игор Тантуровски.

Експерти од Полска и од Македонија ќе претстават различни аспекти во спречувањето можни коруптивни дејства во финансирањето на партиите и изборните кампањи.

Најчитани вести