петок, 18 август 2017  |  Вести денес: 1

Ќе се помогнат домашни компании да отвораат бизниси во руралните средини

Пред граѓаните тој истакна дека е започната и гасификацијата во Источна Македонија што е од огромна значење за граѓаните и со што ќе им се подобри животот.

dimovski3-640x790

Последни вести

Голема заинтересираност и посетеност на мини митинзите кои се одржаа во населените места во Општина Виница, Јакимово, Градец и Истибања на кои носителот во Изборна единица 3, Илија Димовски зборуваше за мерки и проекти  кои се дел од новата изборна програма на ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата за подобра Македонија, „Реално“.

Во однос на подобрување на патната инфраструктура, Димовски пред граѓаните истакна дека во Општина Виница е планирана рехабилитација и реконструкција на повеќе регионални патишта како што се: рехабилитација на патна делница Карбинци-Зрновци-Виница, реконструкција на регионален пат Виница – Бигла, реконструкција на регионален пат Берово – Виница и додаде дека ќе се реконструираат и многу локални патишта во овој дел на Македонија.

dimovski2

Димовски исто така потенцираше дека продолжува изградбата на клиничката болница во Штип која ќе биде во корист на сите жители од овој регион, како и изградба на автопатот Скопје – Штип и експресниот пат Штип –Кочани.

Пред граѓаните тој истакна дека е започната и гасификацијата во Источна Македонија што е од огромна значење за граѓаните и со што ќе им се подобри животот.

dimovski

Покрај инфраструктурните проекти тој пред граѓаните додаде дека ќе започне да се потпомагаат домашни компании да отвораат бизниси во руралните средини, што ќе резултира со отворање на нови работни места во овој регион.

dimovski1

На крајот тој потенцираше дека продолжува поддршката за земјоделците, како преку земјоделските субвенции така и преку  набавка на нова механизација, поддршка за младите земјоделци и уште многу други проекти.

Граѓаните со својата масовност на овие мини митинзи покажаа дека не се за двојазичност и федерализација на Македонија, туку дека се за реални и остварливи мерки и проекти со кои ќе им се подобри животот.

Најчитани вести