Македонија

Ќе се реконструира патот Гостивар – Кичево

Ќе се реконструира патот Гостивар – Кичево

Историски најниската невработеност од 24 проценти е резултат на 10 годишните напори на владата на ВМРО ДПМНЕ и преземените реформи и мерки.

За една година се отворени 21.000 нови работни места, а за десет годни над 160.000, изјави претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски.

Тој најави и дека ќе почне реконструкцијата на патот Гостивар – Кичево, инвестиција од 8,6 милиони евра.